menu in

Tárlatvezetés

A kiállítás bemutatja az ország hadügyi helyzetét 1848 előtt, bepillantást enged a forradalom eseményeibe, majd a vezetésen résztvevők megismerkednek a szabadságharc eseményeivel, vezetőivel, harcoló katonáival. A tárlatvezetést 12 éves kortól ajánljuk!
A Hadtörténeti Múzeum új állandó kiállítása szervesen illeszkedik a magyar katona történetét bemutató állandó kiállítási sorba, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum első világháborús centenáriumi megemlékezés-sorozatába.
A Fegyvertár kizárólag a belépőjegyen felül megváltott külön jeggyel látogatható, csoportos vezetéssel! A jegy ára: 1000 Ft/fő. A Fegyvertár nyitva tartása: Keddtől-vasárnapig naponta 10.00 és 14.00 órakor indul magyar nyelvű vezetés, melyre a pénztárnál tudnak regisztrálni, jegyet vásárolni. Keddtől-vasárnapig naponta 10.30 és 14.30 órakor indul angol nyelvű vezetés, melyre a pénztárban tudnak jegyet vásárolni. Ezen az időponton kívül előzetes egyeztetéssel lehetséges a látogatás, a Múzeumpedagógiai Osztályon tudnak előre bejelentkezni és időpontot foglalni. A regisztrációt legalább a látogatást megelőző 3 nappal korábban szükséges végrehajtani.